Dispuut Atlas, opgericht in 2014, is het jongste dispuut van NSA. De diversiteit van Atlas is al zichtbaar in de kern van wat Atlas is, gezien onze tien oprichters uit verschillende disputen samen werden gebracht om een eenheid te vormen. De reis van de afgelopen acht jaar heeft ons gebracht waar we nu zijn: een hechte groep mensen, met mooie tradities en ludieke mores, maar waar door onze jeugdigheid nog geen sprake is van een statische omgeving waarin alles bepaald is. 

De naam van ons dispuut leent zich voor verschillende interpretaties. Ons logo bestaat uit de titaan Atlas, die het wereldgewelf op zijn schouders moet dragen. Als dispuut willen wij ontdekken wat de wereld te bieden heeft, waarbij we immer in gedachten houden dat de wereld niet volstaat. Ofwel: orbis non sufficit.

Atlas doet haar reislustige naam eer aan door jaarlijks meerdere keren met elkaar op reis te gaan. Zo zijn er legendarische buitenlandweekenden naar warme oorden als Spanje en zomervakanties naar Kroatië, Frankrijk en Italië.


Ook in de stad der steden nemen wij een prominente plek in met onze mooie dispuutlocatie, aan de Keizersgrachtkerk, op 5 minuten van Pylades. Hier eten wij samen, waarna we beginnen aan het dispuutmoment. Hierin zitten activiteiten als De wereld draait door, Atleet Vertelt en maken we ruimte voor aanbidding en gebed. Daarna gaan we uiteen in kringen, waarna we rond kwart voor elf naar de borrel lopen.

Door het jaar heen organiseren we extra borrels, feestjes en activiteitenavonden (itinera). Buiten de woensdagavond om proberen we elkaar zoveel mogelijk te zien door middel van onze wedstrijden (koffiedatewedstrijd en waterpistolenwedstrijd) en worden er vaak spontane chill-sessies gehouden (studeren, wijnen, netflix uitspelen). 

In de kern is Atlas een dispuut waarin iedereen zichzelf is en mag zijn, waar ruimte is voor zelfontplooiing, een kritische blik en altijd een luisterend oor. Wij streven ernaar dat deze waarden, verankerd in wie wij zijn, onderdeel zullen blijven van de toekomst.